Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Και πάλι νόμιμη η απεργία στον Αγγελιοφόρο. Προκλητικοί οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας στο δικαστήριο.

απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι !

αναδημοσίευση

Και πάλι νόμιμη η απεργία στον Αγγελιοφόρο. Προκλητικοί οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας στο δικαστήριο.

Posted in Uncategorized on Οκτωβρίου 7, 2011 by asyntaxtostypos

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, σε δεύτερη συνεχόμενη δίκη, το δικαστήριο έκρινε και πάλι νόμιμη την 24ωρη σημερινή απεργία που πραγματοποιούσαν οι δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου, ζητώντας την ανάκληση των τελευταίων απολύσεων.
 Αυτήν την φορά, το δικαστήριο «ξεζούμισε» με ερωτήσεις τον γενικό διευθυντή της εφημερίδας, ο οποίος απεγνωσμένα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις απολύσεις που έκανε, με υπερβολές, ανακρίβειες, αλλά και ψέματα.
Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο ίδιος ενέπλεξε στην διαδικασία των απολύσεων το … «σωματείο», υποστηρίζοντας ότι κάποιος από την ΕΣΗΕΜ-Θ, επικοινώνησε με την διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού για να ασκήσει πιέσεις και να απολυθούν άλλοι αντί άλλων..
 Όταν όμως ρωτήθηκε ποιος έκανε τέτοια παρέμβαση, μάσησε τα λόγια του επανειλημμένως, δείχνοντας πως έλεγε αρλούμπες…
 Τα λόγια του Κυριακίδη, προκάλεσαν αρκετές φορές τις διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων εργαζόμενων του Αγγελιοφόρου, ειδικά σε μια περίπτωση, όταν εξοργισμένος συνάδελφος ξέσπασε εναντίον του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του δικαστήριου να διατάξει την αποχώρηση του εργαζόμενου από την αίθουσα.
Η δε παρουσία του νομικού συμβούλου του Αγγελιοφόρου, ήταν απαράδεκτη πέρα ως πέρα, καθώς έφτασε σε σημείο να κάνει ακόμη και μορφασμούς προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο οποίος με απανωτές ερωτήσεις προσπαθούσε να καταλάβει τον λόγο που η εταιρεία συμπεριφέρθηκε με τέτοια σκληρότητα. Φυσικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον έβαλε στην θέση του και ο δικηγόρος απέφυγε να επαναλάβει άλλους θεατρινισμούς μαζί του..
Το σκεπτικό του δικαστηρίου και σε αυτήν την περίπτωση, ανέφερε ότι η εργοδοσία όφειλε να προχωρήσει σε διαβούλευση με την ΕΣΗΕΜ-Θ πριν προχωρήσει στις μαζικές απολύσεις, προκειμένου να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης, για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται στην εφημερίδα και η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων εμφανίζεται διατεθειμένη να συνεχίσει τον αγώνα, προκειμένου να επιστρέψουν οι απολυμένοι συνάδελφοι…

Πάλι δεν πλήρωσαν στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! – 48ωρες απεργίες – Εργασιακή Συνέλευση τώρα!

Posted in ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ, Ανακοινώσεις on Οκτωβρίου 7, 2011 by asyntaxtostypos
Η κοροϊδία των αφεντικών στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ απέναντι στους εργαζόμενους, δεν έχει τέλος! Εξέπνευσε και η νέα προθεσμία (Παρασκευή 7.10.2011) που είχε ζητήσει η εργοδοσία των εφημερίδων Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά για να καταβάλει στους εργαζόμενους την οφειλόμενη μισθοδοσία τριών μηνών και πλέον.
 48ωρη απεργία κηρύσσει η ΕΣΗΕΜ-Θ στις εφημερίδες Μακεδονία και Μακεδονία της Κυριακής από σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι ως την ίδια ώρα της Κυριακής 9 Οκτωβρίου. 48ωρη απεργία
θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, από τις 6 π.μ. του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου ως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου. Η απεργία των μελών της ΕΤΗΠΤ-Θ σε όλα τα παραπάνω φύλλα θα αρχίσει στις 6 π.μ. του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου
. Εργασιακή συνέλευση πραγματοποιείται το απόγευμα (από τις 16.30) της Παρασκευής στην ΕΣΗΕΜ-Θ.
Δείτε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΜ-Θ Ανάγνωση του υπολοίπου »

«Σφαλιάρα» του δικαστηρίου στην διοίκηση Μπακατσέλου. Νόμιμη η απεργία στον Αγγελιοφόρο. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων.

Posted in Uncategorized on Οκτωβρίου 6, 2011 by asyntaxtostypos

Την υπεροψία τους που εξέφρασαν με τον πλέον αδίστακτο τρόπο, πετώντας στον δρόμο 20 εργαζόμενους, ετοιμαζόμενοι μάλιστα να διώξουν και άλλους, πληρώνουν οι διοικούντες τον Αγγελιοφόρο, μετά το ράπισμα του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε νόμιμη την σημερινή απεργία στο φύλλο.
Το κύριο σκεπτικό του δικαστηρίου, αφορούσε στο ότι δεν τηρήθηκε καμία διαβούλευση με το σωματείο των εργαζομένων, εν προκειμένω με την ΕΣΗΕΜ-Θ, πριν αρχίσει η διαδικασία των ομαδικών απολύσεων.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που φανταζόμαστε θα έκρυψε τα χαμόγελα του νομικού συμβούλου και του γενικού διευθυντή του συγκροτήματος, οι οποίοι γεμάτοι αυτοπεποίθηση στο δικαστήριο φαίνονταν σίγουροι ότι η απεργία θα κηρυχτεί παράνομη και ότι οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους για να βγει το Κυριακάτικο φύλλο και να βγουν λίγα ακόμη χρήματα για την εταιρεία….
 Στην διάρκεια της δίκης, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Α.Κυριακίδης, προκάλεσε αρκετές φορές, πότε λέγοντας ότι «οι δημοσιογράφοι έχουν πάρα πολλές δουλειές» και πότε λέγοντας ότι η πλειοψηφία παίρνει πάνω από 2000 ευρώ μισθό .
Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρωτούσε τον γ.διευθυντή για το αν οι απολυμένοι είχαν δεύτερη δουλειά, αναφέροντας μάλιστα τα ονόματα των απολυμένων ένα προς ένα, τότε αποκαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα τέτοιο μέτρο από την εταιρεία, καθώς ο Κυριακίδης μασούσε τα λόγια του.
 Για την κατάργηση του Αθλητικού φύλλου, ο Κυριακίδης είπε ότι έγινε καθώς δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον για τα αθλητικά της εφημερίδας από το αναγνωστικό κοινό, ενώ αναφέρθηκε και πάλι στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας επισημαίνοντας ότι οι ζημιές ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια, για αυτό και οι απολύσεις ήταν επιβεβλημένες.
Χωρίς καμία αναστολή, ο γενικός διευθυντής είπε και το εξής απίστευτο.
Πως αν οι εργαζόμενοι συνεχίσουν τις απεργίες, τότε η εταιρεία θα χάσει και άλλα έσοδα και θα κάνει και άλλες απολύσεις.
Δηλαδή περιμένει από τους εργαζόμενους, να σιωπήσουν για τις απολύσεις των συναδέλφων τους και να κατεβάσουν χαμηλά το κεφάλι, δουλεύοντας μέχρι να έρθει η σειρά τους.
Υποστήριξε επίσης ότι οι απολύσεις δεν ήταν «ομαδικές» καθώς όπως είπε, άλλοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από την εταιρεία την Παρασκευή που ήταν 31 Σεπτεμβρίου και άλλοι την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.
Ευτυχώς το δικαστήριο στην προκειμένη περίπτωση, στάθηκε υπεύθυνα στις περιστάσεις, βγάζοντας μια σωστή απόφαση, όχι μόνο επειδή δικαίωσε τους δημοσιογράφους, αλλά γιατί δεν υιοθέτησε τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της εταιρείας. \
Φυσικά και η απόφαση του δικαστηρίου από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα για τον αγώνα των δημοσιογράφων προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις.
Είναι μόνο μια από τις μάχες που πρέπει να δοθούν μέχρι την τελική δικαίωση και είναι σίγουρο ότι η εταιρεία δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια καθώς έχει δείξει ποιες είναι οι προθέσεις της.
 Εννοείται πως τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον, για αυτό και οι εργαζόμενοι με την ΕΣΗΕΜ-Θ, πρέπει να χαράξουν από τώρα την πορεία τους μέχρι την τελική δικαίωση.