Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η μία και μοναδική αλήθεια για το "Εθνος' !

απολυμένοι, αλλά όχι προσκυνημένοι !


Εδώ και χρόνια,  το "παιχνίδι",  το...υπόγειο των εκδοτών στόχευε πάντα τους χαμηλόμισθους δημοσιογράφους, οι οποίοι επέμεναν να υπηρετούν την αλήθεια και τον λαό, παρά τις αντιξοότητες,
τα  εκάστοτε κυβερνητικά  παραπλαντικά κελεύσματα και τις "δουλειές" εργολάβων-κράτους .
Εργαζομένοι, που δεν είχαν ούτε ωράριο, ούτε νύχτες, ούτε σαββατοκύριακα κι αργίες.
Το "Έθνος" είναι ακριβώς ένα τέτοιο ΜΜΕ, που,  αφού δεν το αγόρασε,  για να το κλείσει,
 η "αυτοκράτειρα" Γιάννα  , το θυσιάζει, ο ίδιος ο εκδότης του, ο Γιώργος Μπόμπολας στο βωμό του κέρδους.
 Που,  για αυτόν δεν έχει όρια, αλλά ούτε και ιερά και όσια !
Εκεί , μέχρι πρότινος εργάζονταν πολλοί δημοσιογράφοι, που έδιναν μάχη, για να δημοσιευτούν κείμενα,  είτε φιλεργατικά, είτε κοινωνικά , που αφορούσαν πρώτα τον πολίτη και τον σκληρά εργαζόμενο σε κάθε κλάδο και μετά,  τα πανηγυράκια των βραβείων των τηλεοπτικών, που στόχο είχαν να ξεχνάει ο λαός τον πόνο και τον μόχθο του για το μεροκάματο.
Περιοδικά της πλάκας,τραγουδιάρες του ενός σουξέ κι έξω από την....πίστα,
ηθοποιοί για μια σεζόν και τέλος και πολλά παραμυθάκια για νοικοκυρές και σέξι εμφανίσεις.
Όμως,  οι δημοσιογράφοι επέμεναν κι είχαν κατακτήσει με αγώνα
 έναν χώρο για τον κοσμάκη και τα βάσανά του,  στις σελίδες της εφημερίδας.
Βέβαια,  οι διευθυντάδες οι υψηλά αμειβόμενοι κι οι κυράτσες με τις στήλες της πλάκας πηγαινοέρχονταν και οικονομούσαν χοντρά , την ώρα, που, οι ρεπόρτερ ξενυχτούσαν για ένα αξιόλογο ρεπορτάζ, ένα αποκλειστικό θέμα, ένα καλογραμμένο κείμενο.
Αν εξαιρέσεις, τον Γιώργο Δελαστίκ και τον Δημήτρη Παπαχρήστο , δεν θυμάμαι προσωπικώς, άλλα άρθρα  άξια λόγου και μνείας.
Την ¨"σφαγή" στο "Έθνος" , την ετοίμαζε , ο Φώτης Μπόμπολας, με  θερμό συμπαραστάτη του΄,  τον μεγαλοεργολάβο πατέρα και τον δικό τους, τον υποτακτικό όλων των εποχών, αυτόν, που μας ξεπούλησε από την πρώτη στιγμή,  τον κυρ-Πάνο Σόμπολο.
Όσο κι αν αντιστεκόμασταν κάποιοι, ο Πάνος και τα τσιράκια εργάζονταν οργανωμένα και μεθοδικά,  για να εκδιωχθεί από την εφημερίδα, όποιος δεν έσκυβε το κεφάλι.
Αριστερός, δεξιός, κεντρώος.
Αρκούσε το γεγονός,  πως δεν  καθόταν προσοχή στις διαταγές Μπόμπολα !
Απολύσεις σποραδικές, κλείσιμο περιοδικών, αλλαγές αρχισυντακτών -που έχουν παραδοθεί ως το μεδούλι για το χρήμα- αγώνες και αγωνίες...
Από τον "εκτελεστή" Σκαναβή μέχρι τώρα, ο κ. Φώτης αντιπαθεί φριχτά τον δημοσιογραφικό κόσμο και κάνει τα πάντα για να το δείχνει.
Οσο για τον κ. Γιώργο απολαμβάνει ευτυχής την "σφαγή" του κόσμου από τον γιο του, χωρίς να λέει λέξη.
Η απόλαυση των λεφτάδων είναι να μένουν άνεργοι οι εργαζόμενοι, που δεν έγιναν ποτέ δουλικά τους !
Απλό είναι !
Τώρα,  στην αρένα μπήκε και η σύζυγος του γιου, αλλά και οι κολλητοί του υπερφίαλοι οσφυοκάμπτες΄, ενώ δεν απουσιάζει από το μακελειό κι ο "πολύς", Θανάσης Τσεκούρας, που περίμενε χρόνια,  ο άνθρωπος, για να δείξει από τη μια , πόσο λίγος είναι.
Και από την άλλη, πόσες λίστες απολύσεων μπορεί να ετοιμάσει στο δευτερόλεπτο,
 με εκείνο το "δολοφονικό" βλέμμα του "στυγερού" αντισυνάδελφου !
Από κοντά κι οι δούλοι του αφεντικού, οι οποίοι , αφού δεν "έφαγαν άγριο ξύλο" από όλους μας, όταν έπρεπε, τώρα , περιχαρείς απολαμβάνουν τις απολύσεις, νομίζοντας , οι... "βλάκες', πως θα γλιτώσουν.
Όμως,  είναι βέβαιο, πως , απλώς θα αργήσει λίγο η σειρά τους.
Τώρα,  ο κ. Φώτης νοιώθει μεγάλος και τρανός , φιμώνοτας και την  τελευταία ελεύθερη, έστω και σε εισαγωγικά,  φωνή δημοσιογράφου και παριστάνοντας τον μεγαλοεκδότη-ρυθμιστή.
Γέλια μέχρι δακρύων !
Πολλοί από όσους μένουν ακόμα περνούν τρισάθλια σε έναν άδειο και φορτισμένο από τις απολύσεις,  εργασιακό χώρο, ενώ,  μέχρι να φύγουν και τα  ακριβοπληρωμένα, άνευ λόγου και αξίας,  στελέχη θα γράφουν, όπως φαίνεται, μόνα τους,  τα ρεπορτάζ,
καθώς ,"είναι πολλά τα λεφτά....ΆΡΗ" ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΕΊΣ !
Έχει πλεονάζον δημοσιογραφικό προσωπικό, το "Έθνος", με ρωτάνε πολλοί.
Όχι είναι η απάντηση.
Ήμασταν έτσι κι αλλιώς λίγοι και τώρα έμειναν κενά ρεπορτάζ, όπως,  το αστυνομικό, το επαρχιακό, το πειραϊκό-ναυτιλιακό, το εκκλησιαστικό, το πολιτιστικό και το ελεύθερο εν μέρει.
Βέβαια, οι "σφαγείς" , αν ενώσουν καθημερινό  φύλλο με κυριακάτικο κι απολύσουν καμιά 50 δημοσιογράφους ακόμα , μπορούν να εκδίδουν μια φυλλάδα του Βαγγελάκη και του ΓΑΠ,
 χωρίς αλήθειες και εργατικά ρεπορτάζ, χωρίς κοινωνικά θέματα για τον λαό και απολύτως ελεγχόμενα.
Μήπως ο στόχος ήταν κατά βάθος αυτός;
Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια.
Και ...διώχνω τους"ενοχλητικούς" και η φυλλάδα μου περιέχει μόνο , όσα αρκούν, για να παίρνω
όλα τα έργα και για να κρατάω στο χέρι τους καραγκίόζηδες της εξουσίας.
Και οι διπλανοί , συνάδελφοι στην 'Ημερησία" , όπου ορισμένοι μας εξύβρισαν κιόλας, γιατί , με τις απολύσεις μας τους δημιουργήσαμε και προβλήματα , αλλά και οι φίλοι από τον "Σέντρα" και το GOAL NEWS η εκείνοι στα περιοδικά και στο ιντερνετικό σάιτ , μη θαρρούν, πως θα μείνουν αλώβητοι.
Το αφεντικό ....τρελάθηκε κι επιδιώκει να έχει λίγοστούς σκλάβους να δουλεύουν σκυλίσια και να το βουλώνουν κι απο πάνω.
Αν είσθε κι όσοι είσθε, τέτοιοι εργαζόμενοι, θα επιβιώσετε, για όσο χρονικό διάστημα, ο "άρχοντας" το θελήσει.
Βέβαια, η αξιοπρέπεια δεν έχει ούτε γραφείο, ούτε μολύβι και χαρτί πλέον μέσα στο γκρίζο κτίριο , στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.

Μια ψυχή, θα βγεί, που θα βγεί.

Ας είναι, βρε παλικάρια ανέγγιχτη, τουλάχιστον απο ηθικής πλευράς !

Πόπη Χριστοδουλίδου