Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ο Ψυχάρης προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία !

"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι" !

http://zoornalistas.blogspot.com/2011/07/blog-post_745.html
αναδημοσίευση

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Ο Ψυχάρης προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία

Oχι που ο Σταύρος Ψυχάρης θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια...
Απλώς,  ως πιο έμπειρος εργοδότης,  περίμενε τη θερινή ραστώνη και τις καλοκαιρινές άδειες ,προκειμένου να δρομολογήσει τις «δυσάρεστες» αποφάσεις του για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ και ειδικά για τους συντάκτες του «Βήματος». Ετσι,  λοιπόν το αφεντικό του ΔΟΛ φώναξε την περασμένη εβδομάδα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Βήμα Τάσο Αναστασιάδη (συνήθως δεν θέλει ούτε να τον βλέπει) , για να τον ενημερώσει ότι ο Οργανισμός πάει από το κακό στο χειρότερο και πως το Βήμα, έντυπο και ηλεκτρονικό, οδηγείται σε λουκέτο εκτός αν...
...Εκτός αν , οι εργαζόμενοι συμφωνήσουν με την εργοδοσία και δεχτούν: ή να γίνουν απολύσεις ή να γίνουν μειώσεις μισθών, ή να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.
Ολα αυτά βέβαια έχουν μεθοδευτεί και θα γίνουν (και τα τρία), απλώς ο Ψυχάρης προσπαθεί να τα περάσει όσο το δυνατόν με λιγότερες αντιδράσεις εκ μέρους των εργαζομένων.
Εξ ου κι ο χρόνος (κατακαλόκαιρο),  που επέλεξε για την εφαρμογή του σχεδίου του ,καθώς πολλοί είναι αυτοί,  που απουσιάζουν με άδεια.
Ο Ψυχάρης χρησιμοποιώντας τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα ζήτησε πιεστικά από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να τοποθετηθεί , σχετικά με τη..λύση , που θα πρέπει να επιλεγεί «για να σωθεί ο Οργανισμός από την χρεοκοπία»!...
Ο Τάσος Αναστασιάδης απάντησε πως θα ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ και την Τρίτη (εκτός απροόπτου) θα συγκαλέσει συνέλευση των συντακτών.