Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

PEIRATIKO REPORTAZ: Τροϊκανό ...μνημόνιο και στον ΕΔΟΕΑΠ!


Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

WWW.GREEKTV-COM.BLOGSPOT.GR

αναδημοσίευση

Οι περικοπές βάζουν τον ΕΔΟΕΑΠ σε φαύλο κύκλο

Δήλωση
Πόπης Χριστοδουλίδου – Γιάννη Αγγέλη


Σήμερα 12Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσει στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων και των εφ' άπαξ των ασφαλισμένων του Οργανισμού. Όπως επίσης και σε περικοπές των αμοιβών των εργαζόμενων στο Ταμείο.
Δύο μέλη του Συμβουλίου, η πρόεδρος του ΤΥΠ Πόπη Χριστοδουλίδου και το μέλος του ΤΥΠ Γιάννης Αγγέλης, ψηφίσαμε κατά της απόφασης αυτής γιατί είναι αντίθετη σε κάθε λογική υπεράσπισης της βιωσιμότητας του Ταμείου και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων του κλάδου.
Η απόφαση αυτή επιχειρεί με την λογική της τρόικα και της Κυβέρνησης “κόβουμε τις δαπάνες” και “πληρώνουμε με ότι έχουμε” να βυθίσει και το Ταμείο στον φαύλο κύκλο των δραστικών περικοπών, όταν όλοι συμφωνούν ότι το πρόβλημά του και η διάσωσή του εξαρτώνται από τα έσοδα και όχι τις δαπάνες του.

Το αριθμητικό αποτέλεσμα άλλωστε των περικοπών δεν οδηγεί σε κλείσιμο του ελλείμματος.
Η λογική της απόφασης αυτής αντιστρατεύεται ακόμα και την στοιχειώδη προϋπόθεση - απαίτηση που θέσαμε στο Συμβούλιο για την σύνταξη μιας αναλογιστικής μελέτης (6 – 7 ημέρες θα χρειάζονταν γι' αυτό) πριν αρχίσει κανείς να συζητά για την πορεία των δαπανών και του Προϋπολογισμού.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή βάζει το Ταμείο και τους ασφαλισμένους του σε ένα φαύλο κύκλο περικοπών των επικουρικών συντάξεων, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα αγγίξει και τις υπηρεσίες υγείας.
Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε στην απόφαση αυτή χωρίς να λάβει καν υπ΄ όψη του προηγούμενη απόφαση με την οποία δεσμευόταν να θέσει σε δημοψήφισμα τις προτάσεις πριν τις εφαρμόσει.