Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

PEIRATIKO REPORTAZ: ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ "ΝΕΑ " ;;;

PEIRATIKO REPORTAZ: ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ "ΝΕΑ " ;;;: "http://planet-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post_7304.html ANAΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011 ΣΟΚ: Τετραήμερη εργασία στα 'Ν..."

ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑ - ΦΙΛ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ

"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι" !

http://zoornalistas.blogspot.com/2011/07/16.html#more
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Νέες μειώσεις μισθών (16%) στον Λυμπέρη -Θα δουλεύουν τέσσερις μέρες λιγότερες το μήνα...

Λιγότερη δουλειά, λιγότερα λεφτά.
Αναστάτωση στις Εκδόσεις Λυμπέρη από τις αποφάσεις για περικοπές 16% στους μισθούς των εργαζόμενων με ταυτόχρονη μείωση των εργάσιμων ημερών κατά τέσσερις μηνιαίως.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Κορωπί σε σύσκεψη επιτελών αποφασίστηκαν οι νέες «εργασιακές ρυθμίσεις» για εκ περιτροπής εργασία.
Οι διοικούντες χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα τον γνωστό εκβιασμό ότι «το μέτρο λαμβάνεται για να μη χρειαστεί να απολυθεί κόσμος». Θυμίζουμε ότι περικοπές 10% σε μισθούς πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα, είχαν γίνει στον Λυμπέρη και πριν από περίπου τέσσερις μήνες
"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι "

http://greektv-com.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html#more
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
!
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Από τα Μέσα της χειραγώγησης στα Μέσα της εξαθλίωσης

Της Μ.Παπαχριστούδη
(αναδημοσίευση από το Δρόμο της Αριστεράς)

Τον τελευταίο χρόνο τα παραδοσιακά Μέσα βιώνουν μια τρομερή κρίση. Αναξιοπιστία περιεχομένου σε συνδυασμό με καθίζηση της οικονομικής τους θέσης.
 Οι ισχυροί εκδότες, ιδιοκτήτες, μεγάλο-καναλάρχες εμφανίζονται περίπου ως ικέτες έναντι των φίλων τους τραπεζιτών, με μοναδικό στόχο την επιβίωση τους και στην επόμενη φάση της εξέλιξης των Media.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Το Βήμα - Εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ: Θέσεις της Γενικής Συνέλευσης Βήματος, 19/7/2011

Το Βήμα - Εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ: Θέσεις της Γενικής Συνέλευσης Βήματος, 19/7/2011: "gs_vima_190711[1].pdf Download this file Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ Προς: Διοίκηση ΔΟΛ, ΕΣΗΕΑ Κοιν/..."

PEIRATIKO REPORTAZ: Δεν μπορώ να διανοηθώ, τι θα συνέβαινε στη σημερι...

PEIRATIKO REPORTAZ: Δεν μπορώ να διανοηθώ, τι θα συνέβαινε στη σημερι...: "του δημοσιογράφου, Νίκου Πηγαδά . Πέρυσι, τον Αύγουστο, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση του ΓΑΠ άνοιξε μέτωπο με τους φο..."

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΑΣ...Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους στον Τύπο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, που απολύθηκε από τη Sport Day , επειδή δεν προσυπέγραψε τη μισθολογική μείωση του 25%....

"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι' !

http://financialcrimesnews.blogspot.com/
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

(ή τα 11 «παλιόπαιδα» μιας εφημερίδας)

Ανοιχτή επιστολή προς τους εργαζόμενους στον Τύπο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, που απολύθηκε από τη Sport Day επειδή δεν προσυπέγραψε τη μισθολογική μείωση του 25%.
__________________ . _____________________________


Μωρέ, μπράβο ταχύτητα...
 Ήταν Τρίτη 28 Ιουνίου, όταν ήλθε η σειρά μου να κληθώ στο γραφείο του εκτελεστικού διευθυντή της «Sport Day» Γιώργου Δήμα για να απαντήσω εάν αποδεχόμουν την - πασίγνωστη πλέον- αξίωση της διοίκησης της εταιρείας: μείωση κατά 25% στις μεικτές αποδοχές όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα. Ήταν Παρασκευή 15 Ιουλίου, όταν κλήθηκα πάλι στον ίδιο όροφο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Sport Day, αλλά σε άλλο γραφείο: στο Λογιστήριο, για να διεκπεραιωθούν τα της απόλυσής μου.

Κομίζει πάντως και μια «ευχάριστη» διαπίστωση η ταχύτητα, με την οποία η εργοδοσία της Sport Day φρόντισε να ... τιμωρηθώ παραδειγματικά για την άρνησή μου να αποδεχθώ αυτό το «μείον 25%», που εν προκειμένω θα σήμαινε και «μείον 25%» από όσα προβλέπει η συλλογική σύμβαση

συγκλονιστική επιστολή Τάσου Αναστασιάδη, εκπροσώπου συντακτών του "Βήματος" προς Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ : Συνάδελφοι, επείγει να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να συγκροτηθείτε και να μας αντιπροσωπεύσετε !!!!!!!!

"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι" !

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Επιστολή σε ΕΣΗΕΑ, 17/7/2011

 Κοινοποίηση στο σωματείο μας της επιστολής με σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.


Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Προς: ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Κοιν/ση: ΔΣ ΠΟΕΣΥ
Θέμα: Κατάσταση ΔΟΛ, Γενική Συνέλευση στο Βήμα και συγκρότηση ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Ημερομηνία: 17/7/2011
Συνάδελφοι,
Σας επισυνάπτω την επιστολή , που έστειλα στους συναδέλφους μου με την ενημέρωση και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, τα οποία είναι και εύγλωττα και δεν τα επαναλαμβάνω.
Οφείλω, ωστόσο, να σας επισημάνω ότι προφανώς δεν αφορούν μόνο τον ΔΟΛ ούτε τις δικές του ιδιομορφίες, όσο και σημαντικός να είναι ο οργανισμός στο τοπίο των ελληνικών media.

 Υπάρχει ταυτόχρονη, αν όχι συνδυασμένη, επίθεση ενάντια στην εργασία σε όλα τα βασικά (αλλά ασφαλώς και στα λιγότερο σημαντικά) μαγαζιά: πέραν του ΔΟΛ, μόνο τις τελευταίες μέρες ξέρουμε τις απολύσεις στον όμιλο Αλαφούζου, στην Ελευθεροτυπία και, βέβαια, στον Πήγασο, όπου πέραν των απολύσεων επιβάλλονται και ατομικές συμβάσεις, -για να μείνουμε μόνο στα μεγάλα συγκροτήματα εφημερίδων.Ακόμα και αν δεν υπάρχει “συντονισμένο σχέδιο” από τους ιδιοκτήτες, η ανταγωνιστική πραγματικότητα της κρίσης καταλήγει στο ίδιο.

Ο Ψυχάρης προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία !

"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι" !

http://zoornalistas.blogspot.com/2011/07/blog-post_745.html
αναδημοσίευση

Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Ο Ψυχάρης προχωρά σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εκ περιτροπής εργασία

Oχι που ο Σταύρος Ψυχάρης θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια...
Απλώς,  ως πιο έμπειρος εργοδότης,  περίμενε τη θερινή ραστώνη και τις καλοκαιρινές άδειες ,προκειμένου να δρομολογήσει τις «δυσάρεστες» αποφάσεις του για τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ και ειδικά για τους συντάκτες του «Βήματος».

Πως να σωπάσω - Σωκράτης Μάλαμας Live

Σε νεες δραματικές περιπέτειες μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ- η μείωση μισθού η απολύσεις η εκ περιτροπής εργασία , στο "Βήμα ' !!!

"απολυμένοι, αλλά όχι προσκυνημένοι" !

Τον δρόμο,  τον άνοιξε, ο κ. Φώτης Μπόμπολας .
Τώρα, λοιπόν,  σκληρό πρόσωπο εμφανίζει και ο κ Σταύρος Ψυχάρης, λέγοντας, πως οδηγείται το "Βήμα' σε χρεοκοπία.
Και έστειλε ντάλα Ιούλιο, μήνυμα σαφέστατο στους συντάκτες.
Για να αποφύγουν, είπε,  την χρεοκοπία, πρέπει οι συντάκτες να αποφασίσουν.
Η θα δεχτούν να γίνουν απολύσεις, η θα δεχτούν μείωση μισθών η θα δεχτούν την εκ περιτροπής εργασία. 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Β.Λέκκας - Η Μπαλάντα Του Ούρι (Αχ! Ουρανέ)

δεν έχουμε να χάσουμε , τίποτα άλλο , εκτός απο τις ...αλυσίδες μας !:

"απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι" !

http://financialcrimesnews.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html-αναδημοσίευση
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Ό,τι και να κάνουν, δεν θα μας νικήσουν


Η εργοδοσία των ΜΜΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το πογκρόμ εναντίον των αγωνιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη, προτού περάσουν δύο μήνες από τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, απολύθηκε και δεύτερος υποψήφιος για το ΔΣ με το ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή – ο Διονύσης Ελευθεράτος.

Περικοπές εοιμάζει ο Ψυχάρης - βαδίζουν με σχέδιο-ο Μπόμπολας άνοιξε τον δρόμο !!!

http://enimerosi24.gr/
αναδημοσίευση
"Δεν αντέχουμε", λέει ο Ψυχάρης
 
15/7/2011
Σημαντικές εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά την απρόσμενη και αιφνιδιαστική κλήση του συνδικαλιστικού εκπροσώπου του Βήματος Τάσου Αναστασιάδη στο γραφείο του Στ. Ψυχάρη.
 Ο ισχυρός άνδρας του Συγκροτήματος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο ότι η οικονομική κατάσταση του Οργανισμού παραμένει πολύ κακή και αν και ο ίδιος δεν το επιθυμεί και προσπάθησε να το αποφύγει δεν βλέπει άλλη λύση από το να προχωρήσει σε δραστικές περικοπές οι οποίες θα αφορούν και το ΒΗΜΑ.

Όπως μαθαίνουμε ο Ψυχάρης ζήτησε από τον Αναστασιάδη να τοποθετηθεί και εκείνος εύλογα του απάντησε ότι το timing είναι πολύ κακό γιατί εκτός των άλλων βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε άδεια και δεν μπορεί να συγκαλέσει γενική συνέλευση για να συζητηθεί το θέμα.
 Παρόλα αυτά ο Σταύρος Ψυχάρης επέμεινε στις θέσεις του και ακούγεται μάλιστα ότι έδωσε deadline λίγων ημερών στον Αναστασιάδη για να του απαντήσει.
(...)
---
Περισσότερα http://enimerosi24.gr/

υπάρχουν και συνάδελφοι, που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις...ντροπής !!!

Δεν τους θεωρώ, απλά γενναίους .
Μέσα   στην  καρδιά μου, τους θεωρώ υπερασπιστές μιας αξιοπρέπειας ,

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

greektv.com: Κανείς δεν βλέπει ότι το τοπίο έχει αλλάξει δραματ...

greektv.com: Κανείς δεν βλέπει ότι το τοπίο έχει αλλάξει δραματ...: "Κι όμως όλα αυτά ισχύουν και ακόμη περισσότερα.Δραματική η έκκληση των εργαζομένων. Κανείς δεν ακούει; (αναδημοσίευση από το blog της 'Ανα..."

απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι !

greektv.com: Τεχνικοί και δημοσιογράφοι συνεχίζουν τις στάσεις ...

greektv.com: Τεχνικοί και δημοσιογράφοι συνεχίζουν τις στάσεις ...: "Νέες απολύσεις ανακοινώθηκαν σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Flash.Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλοντας τις απολύσεις, συνεχίζει μαζί με την ΕΤΕΡ τις επα..."

ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ...ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ- ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ , ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ, 15% - ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ...ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΩΝΕΙ,ΤΑ ΜΜΕ !!!


Αναρωτιέται κανείς ;;;
Υπάρχει ελπίδα ;;;
Οι συνάδελφοι στον "Αντένα" υπέγραψαν ατομική σύμβαση με μείον 15%.
Οι συνάδελφοι στο "Έθνος" υπογράφουν ο ένας μετά τον άλλο.
Ελάχιστοι αντιστέκονται ακόμα.

είμαστε εργάτες του τύπου !

απολυμένοι, αλλα όχι προσκυνημένοι !
αυτη είναι και θέση και στάση ζωής .
καλή αρχή  ,
συνάδελφοι !

Πόπη Χριστοδουλίδου